St. Edward the Confessor Parish School

Skip to main content
Mobile Menu
Always Learning

Bell Schedules

BELL SCHEDULE
The start and dismissal times are staggered to ease traffic congestion, particularly in the morning.  We kindly ask for your cooperation in following the above arrival times.  Only preschool learners must be accompanied by a parent or guardian to sign in and sign out their child in the classroom.

The bell schedule at all grade levels are as follows:

Preschool
Start Time:            8:00AM
Instruction Begins 8:20AM
Dismissal:             11:30AM (Half Day), 12:30PM (Lunch Bunch), 2:50PM (Full Day, M-TH),                                       1:50PM (Full Day, F)

Grades TYKE - 2
Start Time:           7:55AM (Homeroom)
Instruction Begins: 8:00AM
Dismissal:            2:50PM (M-TH), 1:50PM (F)

Grades 3 & 4
Start Time:            7:50AM (Homeroom)
Instruction Begins:  8:00AM
Dismissal:              2:55PM (M-TH), 1:55 (F)

Grades 5 - 8 
Start Time:     7:45AM Period 1 Instruction/Homeroom
Dismissal:      3:10PM (M-TH), 2:05PM (F)



Monday Upper School Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
Period 1 7:45 AM 8:35 AM 50 min
Period 2 8:40 AM 9:25 AM 45 min
Period 3 9:30 AM 10:15 AM 45 min
Nutrition Break 10:20 AM 10:30 AM 10 min
Period 4 10:35 AM 11:20 AM 45 min
Period 5 11:25 AM 12:10 PM 45 min
Lunch Break 12:10 PM 12:40 PM 30 min
Period 6 12:45 PM 1:30 PM 45 min
Period 7 1:35 PM 2:20 PM 45 min
Period 8 2:25 PM 3:10 PM 45 min
Tuesday-Thursday-(Waterfall) Upper School (Grades 5-8)
Description / Period Start Time End Time Length
1 every day 7:45 AM 8:35 AM 50 min
3 / 5 / 7 8:40 AM 9:25 AM 45 min
4 / 6 / 8 9:30 AM 10:15 AM 45 min
Nutrition Break 10:20 AM 10:30 AM 10 min
5 / 7 / 2 10:35 AM 11:20 AM 45 min
6 / 8 / 3 11:25 AM 12:10 PM 45 min
Lunch Break 12:10 PM 12:40 PM 30 min
7 / 2 / 4 12:45 PM 1:30 PM 45 min
8 / 3 / 5 1:35 PM 2:20 PM 45 min
2 / 4 / 6 2:25 PM 3:10 PM 45 min
Friday Upper School (Grades 5-8)
Early Dismissal Every Friday, except half days
Description / Period Start Time End Time Length
Homeroom 7:45 AM 8:05 AM 20 min
Mass 8:15 AM 9:10 AM 55 min
1 9:15 AM 9:40 AM 25 min
2 9:45 AM 10:10 AM 25 min
Nutrition Break 10:10 AM 10:20 AM 10 min
3 10:25 AM 10:50 AM 25 min
4 10:55 AM 11:20 AM 25 min
5 11:25 AM 11:50 AM 25 min
6 11:55 AM 12:20 PM 25 min
Lunch Break 12:20 PM 12:55 PM 35 min
7 1:00 PM 1:25 PM 25 min
8 1:30 PM 2:05 PM 35 min